مورد علاقه ها 0

مزایای دستگاه بز دوش و گوسفنددوش

تمامی دامداران صنعتی اعتقاد دارند که خرید دستگاه شیردوش با هر قیمتی که باشد از محل افزایش درآمد در کوتاه مدت برای شان رایگان تمام شده است ! اما چرا خرید یک دستگاه شیردوشی برای دوشش گوسفند و یا دوشش بزها رایگان در نظر گرفته می شود؟

جواب این سوال در مزایایی است که یک ماشین شیردوش برقی برای دامدار به ارمغان می آورد:


1- صرفه جویی در هزینه های کارگری؛ دوشش جزو کارهای حساس و زمان بر در یک دامداری است. از طرف دیگر کارگرهای شیردوشی می بایست ماهر، صبور و باهوش باشند که معمولا این کارگران حقوق بیشتری دریافت می کنند. بنابراین با خرید دستگاه شیردوش، تعداد کارگران کمتری برای دوشش مورد نیاز است و حقوق کمتری پرداخت می شود و یا از کارگر می توان در قسمت های دیگر استفاده نمود. توجه داشته باشید که در علم دامپروری هر ساعت نیروی کار دارای بها و هزینه می باشد و دامدار به طریقی این بها را پرداخت می کند. بنابراین حتی اگر اعضای خانواده وظیفه دوشش را به عهده دارند این امر به معنای رایگان بودن نیروی کار نیست.

2- کاهش وابستگی به کارگران ماهر دامداری؛ یکی از معضلاتی که دامداران همواره با آن مواجه هستند عدم حضور کارگر ماهر در سر کار به علت بیماری، اخراج و یا یافتن شغل دیگر است که در کوتاه مدت صدمات قابل توجهی را به دامدار تحمیل می نماید. شیردوشی مهارتی است که نیاز به نیروی کار ماهر با قدرت بدنی بالا دارد. کاهش شیر دوشیده شده و ابتلای دام به بیماری های پستانی در اثر دوشش نادرست که گاه منجر به حذف دام می باشد از جمله مشکلاتی است که با تهیه دستگاه شیردوشی به راحتی رفع می شود. هر کارگری با آموزش سریع می تواند از دستگاه شیردوشی استفاده نماید.

3- سه تا چهار برابر سرعت بیشتر در دوشش نسبت به دوشش با دست؛ اگر کمبود وقت عاملی جهت محدود بودن سایز گله شماست، دستگاه شیردوشی با سرعت بیشتر و نیروی کار کمتر وقت شما را صرفه جویی میکند و همان تعداد کارگر برای کارهای بیشتر مورد استفاده قرار خواهند گرفت.

4- افزایش تولید شیر؛ بسیار منطقی است که دام ها تمایل دارند در شرایط متعادل و یکنواختی دوشیده شوند. هر چه شرایط استانداردتر باشد دامها شیر بیشتری آزاد می کنند، کمتر به بیماری پستانی مبتلا می شوند و این افزایش تولید سبب افزایش درآمد می شود.

5- افزایش کیفیت شیر؛ در شیردوشی با دستگاه، شیر مستقیم و بدون وجود هر گونه آلودگی (مانند پشم و موی دام، افتادن فضولات دام در شیر، ورود کاه و علوفه داخل سطل و بو گرفتن شیر به خاطر تماس با هوای محیط ) در مخزن ذخیره یا بیدون جمع آوری می شود. درب بیدون همیشه بسته است و در اثر ضربه های احتمالی شیر بر روی زمین نخواهد ریخت. طبیعی است خریداران برای شیر سالم تر پول بیشتری پرداخت می کنند. ضمن اینکه با دستگاه شیردوش علاوه بر افزایش تولید می توان دام های بیشتری را دوشید و شیر بیشتری را جهت فروش به بازار عرضه کرد.


6- کاهش استرس دامها در زمان دوشش به علت ایجاد شرایط یکنواخت دوشش؛ نیروی انسانی یا همان کارگر شیردوشی گاهی خسته و عصبی است و در این حالت برخورد مناسبی با دام نخواهد داشت. زدن حیوان آماده دوشش به علت بی قراری دام و خستگی کارگر موضوعی است که همه دامداران با آن درگیر هستند. از آنجاییکه دام برای آزادسازی شیر نیاز به آماده سازی و ترشح هورمون اکسی توسین دارد، هر گونه استرس و ترساندن دام سبب کاهش این هورمون و حبس شیر در پستان میشود. به خصوص که گوسفند میتواند تا 50 درصد شیر تولید شده را در پستان خود نگه دارد. به این معنی که دامدار به علت خطای کارگری شیر کمتری در هر وعده برداشت خواهد کرد و دوشیدن شیر کمتر به معنی کاهش تولید در سایر وعده هاست. خوشبختانه هیچ دستگاهی احساس خستگی نخواهد کرد.


با توضیحات بالا، می توان نتیجه گرفت تنها با چند درصد افزایش تولید شیر در اثر یکنواخت بودن شرایط، استفاده از داروی کمتر برای درمان بیماری های پستانی، پرداخت حقوق کمتر به کارگران و امکان افزایش تعداد دام با تعداد نیروی کار کمتر، هزینه خرید یک دستگاه شیردوش رایگان تمام می شود.

1999
0
 
1
لینک کوتاه:
دیدگاه ها