مورد علاقه ها 0

چه نكاتى در سالن شیردوشی می بایست در نظر گرفته شوند؟

زمان ورود
كوتاه تر شدن هرچه بيش تر مسير ورود دام ها، به صورت قابل ملاحظه اى زمان کل ورود دام به چال را كاهش مى دهد. به صورت کلی در سالن شیردوشی با فریم پارالل كه در آن فاصله قرارگيرى دام ها ازيكديگر 70 سانتى متر است (كوتاه ترين فاصله)، نسبت به دستگاه هرينگبون طول مسير ورودى دام ها كوتاه تر و سرعت پر شدن چال سریع تر است. 
گاوها باید بتوانند با حداقل سر و صدا و ازدحام به سالن پر نور شیردوشی وارد و از آن خارج شوند و بدون لغزيدن (سر خوردن)، عبور از راهروهايي با زاويه هاي تند ( 90 تا 180 درجه)، باريك، دور زدن و تداخل با ديگر گاوها، طي مسير نمايند.


گروه بندى دام ها
گروه بندى صحيح دام ها بر حسب توليد و مدت زمان شيردهى يكى از عوامل موثر در بالا بردن راندمان شيردوشى مي باشد. دوشش دام هايى كه سخت دوش هستند و مدت زمان شيردهى آنها بيش از 11 دقيقه است در گروهى جداگانه، سرعت دوشش بقيه دام ها را تا 25 درصد افزايش خواهد داد. زمانى كه دستگاه شيردوش بزرگ تر مى شود ( به طور مثال دستگاه شيردوش بزرگ تر از 2* 40 )، گروه بندی دامها با توجه به الگوى سرعت شيردهى فاكتور بسيار مهمى براى تسريع دوشش كل گله خواهد بود. نكته قابل توجه اين است كه گروه بندى ها هميشه بايد مضربى از تعداد واحد دوشنده باشد.

دوشش
دوشش گروهى: تمامى دام ها با هم وارد چال شيردوشي شده، آماده سازى و دوشيده می شوند و تمامى آنها با هم چال را ترك مي كنند. نكته مهم اين است كه تمامي دام ها با سرعت كندترين (سخت دوش ترين) دام دوشيده مى شوند که در نتیجه مدت زمان ورود دام به چال و مدت زمان بيكارى كارگران شيردوش را تحت تاثیر قرار می دهد.
در دوشش محدوده ای، كارگرى كه در محدوده جلو شيردوشى كار مى كند، دام هاى محدوده ى خود را می دوشد و به كمك كارگر ديگر در محدوده ى درب ورودى مي آيد. اين اتفاق عموما در چال هايى رخ مى دهد كه كارگران به صورت ضربدرى كار مى كنند. در اين روش مدت زمان ورود دام براى كارگرى كه نزديك به انتظار كار مى كند به شدت بالا رفته و برعكس، مدت زمان بيكارى كارگرى كه در آن سر چال ايستاده است، به شدت افزايش مى يابد.
خرچنگي شيردوش به محض پايان كار شيردوشي گاو، از پستان جدا شود. زيرا گاوها در عرض مدت زمان 5 دقيقه شير خود را رها مي سازند و وقتي شير آنها تمام مي شود، كاملاً مشخص است.  دوشش بیش از حد باعث آسیب به پستان دام و بروز بیماری می شود. برای رفع این عارضه استفاده از شیردوش اتوماتیک و هوشمند و نصب سیستم های اتوماسیون بر روی شیردوش توصیه می شود.


تعداد افراد مشغول به كار در چال شيردوش
اقتصاد شيردوشى بر اين پايه استوار است كه بايد دام ها،با كم ترين تعداد كارگر شيردوش در كوتاه ترين زمان ممكن دوشيده شوند. هنگاميكه سطح اتوماسيون در شيردوشى افزايش مى يابد يا سرعت شيردوشى افزايش می یابد از تعداد كارگر در چال شيردوش كاسته مى شود. همواره كاهش تعداد كارگر شيردوش راه مناسبى نيست زيرا در آن صورت به علت فشار كارى زياد بر روى ديگر كارگران شيردوش، برخورد آن ها با دام، نحوه تيت گارد زدن، نظافت دستگاه و محيط اطراف آن بسيار نامناسب خواهد بود. در نتيجه بهتر است از افرادى براى شيردوشى استفاده شود كه از كار گروهى لذت ببرند.  
1309
0
 
1
لینک کوتاه:
دیدگاه ها