مورد علاقه ها 0

شستشوی دستگاه شیردوش ثابت

شستشوی دستگاه شیردوش ثابت: 

براى دستگاه هاى ثابت تجهيزات بيشترى لازم است:

وان: كه ظرفيت آن برحسب تعداد واحد دوشنده در نظر گرفته مي شود. به ازاى هر واحد دوشنده، حداقل ٨ ليتر حجم در نظر گرفته شود. مثلاً براى ١٠ واحد دوشنده حداقل یک وان ٨٠ ليترى لازم است.

لوله هاى ورودى آب بالاى وان بايد داراى دبى كافى باشند یعنی حجم آب وارد شده کافی باشد. بنابراین بهتر است از لوله يك اينچ استفاده شود؛ در غیر اینصورت می بایست سر راه ورودى آب به وان، پمپ تعبيه شود.
لوله هاى انتقال آب می بایست از جنس استيل يا پی وی سی مقاوم در برابر حرارت انتخاب شوند و قطر آن  ها به گونه اى باشد كه حجم آب كافى را از خود عبور دهند تا واحدهاى انتهاى خط شیردوشی نیز به خوبى تميز و شسته شوند.


جتر كاپ يا كلاسترواش، محل قرار گرفتن خوشه دوشش در زمان شستشو است و انواع مختلفی دارد.


شستشوى اصولى شيردوش ٦ مرحله دارد:

  • شستشو با آب ولرم ( 30 تا 35 درجه) جهت شستن شيرآبه هایی که پس از پایان دوشش در لوله ها باقی مانده است؛
  • شستشو با آب داغ (70 تا 75 درجه) جهت شستن چربى ها (برخی این مرحله را انجام نمی دهند)؛
  • شستشو با محلول سود و آب 70 درجه جهت جرم برى و ضدعفونى؛ درصد محلول شوینده و میزان ترکیب با آب را كارخانه سازنده سود تعيين ميكند که این میزان براى سودهاى پرك معمولاً ١/٥ تا 3 درصد می باشد ( ١/٥ تا 3 كيلو پرک در صد ليتر آب). اگر از مایع قلیایی استفاده می کنید این میزان برابر با 2 درصد یعنی 2 لیتر قلیا در 100 لیتر آب می باشد. 

 توجه نمایید که دمای آب باید 70 تا 80 درجه باشد. پوست دست ملاک مناسبی برای تعیین دمای آب نیست و می بایست از دماسنج استفاده نمایید.

  • آبکشی با آب داغ 70 درجه؛
  • شستشو با محلول اسيد و آب گرم (حدود ٤٥ درجه). معمولاً میزان اسید استفاده شده در وان ٠/٣درصد می باشد (٣٠٠ گرم اسید در ١٠٠ليتر آب).
  • آبکشی با آب داغ 70 درجه

هرگز دستگاه شيردوش را با آب جوش نشوييد.

در آبکشی اولیه از آب داغ استفاده نکنید.

علت متغیر بودن میزان درصدها ( مثلا 1.5 تا 3 درصد)، میزان آلوده بودن دستگاه شماست.

شستشوی تانک ذخیره شیر یا شیر سرد کن:

کلیه مراحل ذکر شده در شستشوی شیردوش، جهت ضدعفونی بیدون و یا شیر سردکن قابل استفاده می باشد.

5448
1
 
7
لینک کوتاه:
دیدگاه ها
حسین رادپور:
سلام ما شیردوش داریم و خود من شیمی خوندم آیا این مقدار اسید و سود که گفتید در صد لیتر آب درست هست که ما بخوایم شیردوش رو شستشو بدیم و اینکه منظور از اسید ،اسید سیتریک هستش؟
1
 
2
تیردی :
با سلام و سپاس بابت مطالعه این مقاله، من تا به حال در خصوص استفاده از اسید سیتریک در شستشوی دستگاه شیردوش نشنیده ام و مطلبی نخوانده ام. با این حال باعث خوشحالی است اگر سایر دوستانی که در این زمینه آگاهی دارند ما را در جریان بگذارند. در زمینه دوز استفاده از اسید و قلیا در زمان دوشش، تعداد واحد دوشنده، درصد خلوص شوینده خریداری شده و توصیه برند تولید کننده محلول شیردوشی بر مقالات و نوشته ها اولویت دارد. اما اگر در این زمینه توصیه ای از فروشنده محلول شوینده دریافت نکرده اید می توانید به این مقاله استناد کنید.
4
 
6