در حال بارگزاری
تازه وارد هستید؟
برای تکمیل عملیات خود ثبت نام کنید
برای عضویت در سایت خود را وارد نمایید تا رمز عبور برای شما ارسال شود.
در صورت ناخوانا بودن روی تصویر کلیک کنید.
فراموشی رمز عبور
شیردوش هرینگبون - فریم هرینگ بون
از قدیمی ترین انواع شیردوشی است و بیشتر دستگاه های شیردوش غیر شرکتی (متفرقه)، به علت آسانی نصب و قیمت پایین به صورت هرینگ بون نصب می شوند. فاصله بین دام ها در این مدل بسته به شرکت تولید کننده متغیر است. زاویه ایستادن گاوها نسبت به چال شیردوشی 30 درجه و یا 50 درجه خواهد بود. هر چه زاویه بیشتر باشد فاصله گاوها از یکدیگر کمتر است و تعداد راس بیشتری در فاصله مشخصی جای میگیرند.
در این نوع فریم شیردوشی، خرچنگی ها از کنار پاهای دام به پستان متصل می شوند. در سیستم هرینگبون، تعداد دام مشخصی بسته به ظرفیت دستگاه شیردوشی و فریم، همه با هم وارد فریم شیردوشی هرینگبون می شوند و بعد از پایان دوشش همه دامهای وارد شده، با هم از چال شیردوشی خارج می شوند. از این رو تعداد واحد دوشنده در این سیستم نمی تواند زیاد باشد و معمولا دستگاه هایی با ظرفیت پایین و یا برای دامداریهای کوچک با این سیستم طراحی می شوند. گرچه قانون خاصی در این زمینه وجود ندارد، با این حال بزرگترین شیردوش های هرینگ بون معمولا 16 واحدی هستند و در هر طرف 16 راس گاو را می دوشند.
شیردوش پارالل - فریم پارالل Rapid Exit
در این مدل شیردوش، دام ها با زاویه 90 درجه نسبت به چال شیردوشی و به صورت موازی در کنار یکدیگر می ایستند. اتصال واحد دوشنده به پستان دام از بین پاهای عقب انجام می گیرد. با توجه به اینکه در این سیستم شیردوشی دام ها می توانند به صورت انفرادی یا دسته ای از دستگاه خارج شوند، مدل پارالل بزرگ تر از هرینگ بون و سرعت دوشش در آن بیشتر از مدل های قدیمی است. در مقایسه با سیستم هرینگ بون، شیردوش پارالل مدرن تر و گران تر می باشند. قیمت دستگاه شیردوش پارالل، بسته به تجهیزات نصب شده مانند سیستم رکوردگیری، قطع کن خودکار و نرم افزار مدیریت بسیار متنوع است. فریم شیردوشی پارالل همیشه دارای سیستم خروج سریع است. به این معنی که ( بسته به ابعاد شیردوشی) گاوها در گروه 4 تا 6 تایی می توانند جدا از سایر دام ها از فریم خارج شوند.
شیردوش روتاری
این سیستم معمولا بزرگ و تعداد واحد دوشنده آن زیاد است. این نوع دستگاه مناسب دامداری های بزرگ با تعداد دام دوشای بالا است. قیمت این نوع دستگاه ها به علت مدرن بودن تجهیزات به کار رفته معمولا بالاست، از طرف دیگر سرعت دوشش در آن بیشتر از سایر مدل هاست. در دستگاه های روتاری محدودیت زمانی برای کارگران تعریف شده است. به این معنی که کارگر شیردوشی باید خود را با سرعت چرخش سکوی روتاری هماهنگ نماید. از این رو پیش از تهیه این نوع دستگاه ها می بایست کلیه جوانب مورد بررسی و کارشناسی قرار بگیرد.
شیردوش روتاری گرچه در نگاه اول ممکن است جذاب به نظر برسد، با این حال توجه داشته باشید که قدرت مکانیکی دستگاه بسیار موضوع مهمی است. به این معنی که در صورتی که دستگاه به هر دلیلی خاموش شود و یا دام در داخل فریم زمین گیر گردد، نمی توان گاو ها را به راحتی از چال خارج نمود.
سیستم های فوق، جزو پرطرفدارترین مدل های شیردوشی است و ممکن است دامدار با سیستم های دیگری مانند شیردوش روباتیک نیز مواجه شود.
انتخاب دستگاه شیردوش مناسب یک دامداری، جدا از توان مالی و یا سلیقه خریدار، نیازمند کارشناسی و بررسی امکانات و شرایط محیطی موجود می باشد. بنابراین خرید دستگاه شیردوش ارزان قیمت و یا بسیار گران قیمت و مدرن به معنی بالا بردن سود و درآمد دامدار نخواهد بود.