مورد علاقه ها 0

چه عواملی سبب ورم پستان می شوند ؟

وضعیت پستان ها و فیزیولوژی دام

  • سرپستان های بسیار بزرگ یا بلند که نمی توانند با دستگاه شیردوشی منطبق گردند، مستعد ضربه و صدمه هستند و زودتر به ورم پستان مبتلا می گردند. با اصلاح نژاد و یا خرید دام هایی با استانداردهای روز دنیا، درصد وقوع ورم ناشی از وضعیت بدنی را کاهش دهید.


  • سرپستان هایی با دیواره نازک یا بالونی که مجرای آنها باریک و ضعیف باشد در برابر صدمه و ضربه مصونیت کاملی ندارند. ارزیابی رکوردهای گله و جمع آوری سابقه ابتلا به ورم پستان و بیماری های پستانی در دامها ما را به تشخیص دام های مستعد کمک می کند.


ابتلا دام به بیماری

  • ابتلای حیوان به بیماری های دست و پا و لنگش به علت زمین گیر کردن حیوان، پستان را مستعد آلوده شدن میکند. با شناسایی دام های درگیر، بیماری های حرکتی و انتقال آنها به بیمارستان از ابتلای آنها به بیماری ورم پیشگیری کنید. پستان یک دام با ناتوانی حرکتی راحت تر از یک دام سالم در معرض لگد شدگی قرار دارد.


محیط نگهداری دام، بهاربند و راهروها

  • استفاده زیاد از مرتع در مناطق کوچک امکان ابتلا به ورم پستان را افزایش می دهد. تجمع دام در یک منطقه منجر به افزایش کود و احتمال ورم پستان می شود. تجمع دام در یک منطقه می بایست بر اساس مساحت موجود محاسبه و تعیین گردد.


آیا به بهداشت پستان دام قبل از سالن شیردوشی توجه می کنید؟




  • مسیر رفت و آمد دام ها که نیازمند حرکت دام بر روی موانعی مثل پل، لبه ها و برآمدگی است باعث افزایش بیماری های دست و پا می گردد که از عوامل مستعد کننده محیطی به شمار می رود. مخاطرات ورود و خروج به محل شیردوشی مانند سطوح شیب دار، سطوح لیز و زواید برنده می تواند منجر به افزایش احتمال ورم پستان گردد. سالن های شیردوشی یا طویله هایی با کف لغزنده و غیربهداشتی می بایست سریعا شناسایی شوند و مشکل برطرف گردد.


  • هوای خیلی گرم باعث گرمازدگی و هوای خیلی سرد باعث سرمازدگی می شود و حیوان را مستعد بیمار شدن می نماید. با نصب سیستم های خنک کننده و یا گرم کننده در محل نگهداری دام، دما و رطوبت هوا را در محدوده آسایش دام قرار دهید تا ضمن حفظ سلامت آنها میزان تولید نیز در سطح قابل قبول باقی بماند.
  • محیط مرطوب شرایط مناسبی را برای انتقال آلودگی از سطح خارجی پستان به داخل آن فراهم میکند. کف بهاربند می بایست همواره با بستر خشک و مناسب پوشیده شود و کود و فضولات سریعا از محیط جمع آوری شوند.


وسایل و تجهیزات:

  • روش های غلط شیردوشی و یا مدیریت نادرست و بهداشت ضعیف منجر به وارد آمدن صدمات ضربه ای و تبدیل دستگاه شیردوشی به عامل ایجاد کننده بیماری می گردد. به صورت دوره ای کارگران شیردوشی را آموزش دهید و عملکرد ایشان را کنترل کنید. از طرف دیگر مطمئن شوید دانش شما به روز و منطبق بر استانداردهای شیردوشی است.
  • نامناسب و کثیف بودن وسایل شیردوشی، قدیمی بودن قطعات و کارکرد ناصحیح دستگاه شیردوش به راحتی منجر به ورم پستان می شود. ظرفیت دستگاه شیردوش می بایست منطبق بر تعداد دام دوشا باشد. در صورت ساعت کارکرد بالا، به دلایل مختلف شیردوشی به خوبی انجام نمی شود. از طرف دیگر کارگران به علت خستگی فرایند دوشش و شستشو را به صورت نادرست انجام خواهند داد.


  • آسیب دیدگی سرپستان ها منجر به کاهش سیستم دفاعی پستان در برابر عوامل بیماری زاست. دوشش بیش از حد، هایپرکراتوزیس، خشکی سرپستانها و ترک خوردگی پوست سرپستان و سایر نشانه های غیرطبیعی منجر به ورود عوامل بیماری زا به بافت پستان و بروز ورم پستان است. با آموزش کارگران و بررسی دوره ای سرپستان ها از کارکرد صحیح دستگاه شیردوش و صحت فرایند دوشش اطمینان حاصل کنید.
1397
0
 
1
لینک کوتاه:
دیدگاه ها