مورد علاقه ها 0

بررسی های دستگاه شیردوش در حین دوشش

دو علت اصلی مشکلات دستگاه شیردوش عبارتند از :
در ادامه، چند پیشنهاد برای کنترل بهتر دستگاه شیردوش عنوان شده است.


 کنترل در زمان دوشش

یک- وضعیت سرپستانها
  • سرپستانها می بایست پس از دوشش به اندازه قبل از دوشش نرم و انعطاف پذیر باشند.
  • دستگاه شیردوشی علت اصلی بیماری هایپرکراتوزیس می باشد (این عارضه در نتیجه ی وکیوم بالا، دوشش بیش از حد، استفاده از لاینر نامناسب و یا کم کیفیت، جایگذاری نادرست لاینر یا تنظیم نبودن عملکرد پولساتورها ایجاد می شود).



دو- دوشش کامل دام ها


اگر خرچنگی ها به درستی کار کنند، پس دوشی کمتر از 0.3 لیتر به ازای هر گاو می باشد. مشکل زمانی است که در پس دوشی به ازای هر راس گاو بیش از 0.5 لیتر شیر دوشیده شود. دوشش ناکافی دام باعث افزایش سل کانت و تعداد سلول های پستانی می شود.




بیشترین عوامل منجربه دوشش ناکافی دام عبارتند از :
  1. کیفیت پایین یا برند نامناسب لاینر
  2.  مناسب نبودن سایز لاینر در مقایسه با شل
  3.  سبک بودن خرچنگی، خرابی قطعات لاستیکی یا مسدود بودن سوراخ کف خرچنگی
  4.  اتصال نامناسب خرچنگی به پستان به علت کوتاه یا بلند بودن شیلنگ شیردوشی
  5.  پیچ خوردن شیلنگ شیر و شیلنگ هوا
  6.  اتصال لاینر به پستان از محل نامناسب نسبت به نحوه ایستادن دام 
  7. نوسان میزان خلا، ضعیف بودن پمپ وکیوم، قدیمی بودن لوله ها و خرابی رابط های لاستیکی
  8. خرابی یا اشکال در کارکرد پولساتورها
  9. طراحی غیر اصولی و قدیمی بودن سالن شیردوش و خستگی کارگران

سه - دفعات لیزخوردن و افتادن لاینرها از پستان
مشکل زمانی است که بیشتر از 5 تا 10 مورد لیزخوردگی و یا افتادن خرچنگی به ازای هر 100 راس گاو دوشا مشاهده شود. بیشترین دلیل افتادگی و یا لیز خوردن لاینرها، وضعیت نامناسب خرچنگی ها نسبت به پستان و اتصال نادرست آنها می باشد.
سنگین بودن و نامناسب بودن ظرفیت خرچنگی، متعادل نبودن وزن در خرچنگی و بسته بودن منفذ خرچنگی از علل دیگر این مساله می باشد.

چهار- زمان دوشش برای هر راس گاو
به طور میانگین، میزان 10 لیتر شیر در هر 5 دقیقه و 15 لیتر شیر در 6 دقیقه از گاو دوشیده می شود و برای هر 5 لیتر یک دقیقه به این زمان افزوده می شود. کمتر بودن میانگین گله از زمان استاندارد می تواند بیانگر مشکل در تجهیزات و یا مدیریت شیردوشی باشد.


ب ) کنترل دستگاه شیردوش در زمانی که روشن است اما دوشش انجام نمی شود .

یک- ضربان

بیشترین مشکل در ضربان، ناشی از ترک خوردگی و شکاف در لوله های هوا، اجسام خارجی در پولساتور ( گردوخاک، شن، کاه، ذرات خوراک و حشرات)، روی دریچه ها و محل های ورود و خروج هوا می باشد.

  • به عنوان اولین کنترل، به صدای هر پولساتور با دقت گوش کنید تا متوجه یکسان نبودن دوشش واحدهای دوشنده شوید. صدای ورود هوا به لوله های خروجی می بایست معمولی و متناوب باشد.


  • بررسی کنید که آیا لاینرها با توجه به عملکرد پولساتورها به طور کامل باز و بسته می شوند. برای فهمیدن عملکرد صحیح، دکمه خرچنگی را به داخل فشار دهید و با وارد کردن شست خود در لاینرها ضربان ها را کنترل نمایید و بشمارید.

دو- تنظیم خلا
  • درجه نشانگر خلا بیشتر دامداری ها دقیق نیست. بعضی مواقع سوزن نشانگر گیر می کند و بالاتر از 45 تا 50 کیلو پاسکال حرکت نمی کند. میزان خلا سیستم را با یک نشانگر دیگر که از صحت آن مطمئن هستید کنترل کنید.
  • پمپ خلا می بایست ظرفیت ذخیره کافی داشته باشد. میزان خلا را زمانی که همه خرچنگی ها در حال دوشش هستند کنترل کنید. در صورتیکه میزان نوسان خلا کمتر از 2 کیلو پاسکال بود، میزان خلا ذخیره شده کافی می باشد. به صدای پمپ گوش کنید و در صورت شنیده شدن صدای غیرعادی علت را بررسی کنید. سلامت تسمه ها را کنترل کنید.




  • تنظیم کننده خلا نیاز به کنترل، نظافت و نگهداری دارد تا حداکثر عملکرد را داشته باشد. ابر وکیورکس و یا وکیوم کنترل را هر چند وقت یکبار تمیز و یا تعویض کنید.
  • روغن دان ها را از روغن پر کنید. به هیچ عنوان از روغن تصفیه شده استفاده ننمایید. از سالم بودن خروجی روغن به پمپ و جریان داشتن روغن در پمپ مطمئن شوید.







3431
0
 
2
لینک کوتاه:
دیدگاه ها