مورد علاقه ها 0

دستگاه شیردوش رباتیک - خودکار

سیستم های شیردوشی اتوماتیک بدون هیچ محدودیت زمانی و بدون نیاز به حضور کارگر، گاوها را به صورت شبانه روزی می دوشند. گاوها هر زمان که احساس نیاز کنند وارد دستگاه می شوند که دوشیده شوند. دستگاه لاینر را به پستان دام متصل می کند و بعد از دوشش، جزییات تولید دام به صورت خودکار توسط یک ربات ثبت می شود. این اطلاعات می تواند از راه دور و توسط کامپیوتر یا سایر لوازم ارتباطی به راحتی در اختیار دامدار در هر مکانی که باشد قرار بگیرد.

هر نوع سیستم شیردوشی دارای مزایا و معایبی است. به عنوان چند مزیت، بعضی از دامدارانی که از این سیستم استفاده می کنند اعتقاد دارند که گاوهایشان آرام تر و ساکت تر شده اند و در مقایسه با گاوهایی که در سالن های شیردوشی مرسوم دوشیده می شوند. رفتار بهتری دارند. ایشان اعتقاد دارند سلسله مراتب اجتماعی کمتری بین دام ها به وجود می آید و گاوها کمتر رفتارهای قلدر مآبانه از خود نشان می دهند. آنها گزارش کرده اند که تولید شیر دام ها تا حدودی افزایش یافته است، سطح لنگش (بعد از یک دوره افزایش) کاهش یافته و ورم پستان نیز نسبت به وقتی که گاوها به صورت معمولی دوشیده می شدند کمتر شده است.



علی رغم این موضوع، تحقیقات نشان می دهد دامدارانی که از سیستم شیردوشی خودکار استفاده می کنند باید موارد جدیدی را رعایت کنند و مدنظر قرار دهند گه قبلا به روش دیگری به آنها می پرداختند. هر چند ربات ها بیشتر وظایف کارگران شیردوشی را حذف می کنند با این حال، نقش مسوول و مدیر گله اینک پررنگ تر از قبل می شود. زیرا می بایست مشکلات، بیماری ها و ناهنجاری هایی که قبلا توسط کارگران شیردوشی تشخیص داده می شد را با حضور بیشتر در گله شناسایی و رصد کند. مواردی که توسط شیردوش رباتی قابل مشاهده و شناسایی نیست. برای مثال شناسایی گاوهای مبتلا به لنگش و یا بیمار که تمایلی برای ورود به دستگاه شیردوشی و دوشیده شدن ندارند.

یکی از ویژگی های مثبتی که در مورد شیردوش های اتوماتیک ذکر می شود داده های حاصل از آنالیز شیر تولیدی و وضعیت شیر دام با صرف کمترین هزینه است. در مقابل، بسیاری از استفاده کنندگان شیردوش رباتیک اعتقاد دارند این دستگاه ها اطلاعات بسیار زیادی را در اختیار دامدار قرار می دهند و گاهی این اطلاعات آنقدر زیاد و تخصصی است که در عمل دامدار امکان تحلیل، بررسی و استفاده از آنها را ندارد و به نوعی این داده ها برایشان قابل استفاده نمی باشد.



با این اوصاف می توان گفت با وجود اتوماتیک شدن دوشش، حضور یک مدیر در گله همچنان ضروری و تکمیل کننده ربات شیردوشی است. به عبارت دیگر این فناوری می بایست در کنار مسوول گله نقش ایفا کند و در نهایت مدیر فارم داده های خود را با خروجی شیردوش رباتیک مقایسه کند و اوضاع گله را ساماندهی نماید.

1551
0
 
2
لینک کوتاه:
دیدگاه ها