مورد علاقه ها 0

نصب صحیح پلاک گوش

نحوه صحیح نصب پلاک گوش دام | آموزش شماره‌زنی اصولی و جلوگیری از افتادن پلاک

نصب صحیح شماره گوش دام (پلاک گوش) نقش بسیار مهمی در شناسایی، مدیریت و سلامت دام دارد. در این مقاله، روش اصولی نصب پلاک گوش، نکات مهم در زمان نصب و مراقبت‌های لازم بعد از شماره‌زنی را خواهید آموخت.

1. مهار ایمن دام قبل از شماره‌زنی:
پیش از نصب پلاک گوش، دام را به‌صورت کامل و ایمن مهار کنید. تکان خوردن سر دام ممکن است باعث آسیب به دام و یا اپراتور شود. عدم مهار صحیح می‌تواند منجر به نصب نادرست پلاک شود.

2. تعیین محل مناسب نصب پلاک گوش:
در گاو و گاومیش، پلاک را در وسط یک‌دوم داخلی گوش (از سمت سر دام) و بین دو برجستگی غضروف قرار دهید. این موضوع به‌ویژه در نصب پلاک‌های RFID اهمیت زیادی دارد.

3. تمیز و ضدعفونی کردن ابزار شماره‌زنی:
برای پیشگیری از عفونت، حتماً پنس شماره‌زن و سوزن آن را قبل و بعد از استفاده ضدعفونی کنید. تمیزی ابزار مستقیماً بر سلامت گوش دام اثر دارد.

4. جایگذاری صحیح پلاک در پنس:
نوع پلاک گوش (یک‌تکه یا دوتکه) را بررسی و مطابق دستورالعمل، آن را در پنس قرار دهید.

در پلاک یک‌تکه: سوزن پنس باید به طور کامل در داخل حفره پلاک قرار گیرد. به گونه ای که با تکان دادن اپلیکاتور شماره زنی، شماره گوش از سوزن پلاک زن جدا نشود.

در پلاک دوتکه: مطمئن شوید هر دو بخش پلاک در محل درست پنس قرار گرفته‌اند. در پنس شماره زنی دو تکه، قسمت مادگی در زیر قسمت نگهدارنده فلزی فنر دار قرار می گیرد و برجستگی مادگی نیز در محل تعبیه شده بر روی فک پلاک زن، جایگذاری می شود. در این حالت با وجود تکان های شدید، پلاک گوش از شماره زن جدا نمی شود. سپس سوزن پنس دو تکه در داخل حفره میخ یا قسمت نری قرار می گیرد. قطر بیرونی سوزن اپلیکاتور می بایست با قطر داخلی حفره میخ پلاک همخوانی داشته باشد و در صورت تکان دادن اپلیکاتور قسمت نری از پنس جدا نشود.

توجه: در صورتیکه میخ پنس یک تکه و یا پلاک زن دو تکه، در زمان ورود به داخل حفره پلاک گوش، سفت و محکم نمی شود و تگ دامی بر روی آن مستقر نمی گردد، این اپلیکاتور برای پلاک مورد استفاده ساخته نشده است و می بایست از برند دیگری استفاده نمایید.

5. بررسی راستای صحیح در پلاک دوتکه:
پیش از بستن پنس، بررسی کنید قسمت نری دقیقاً در مقابل حفره مادگی قرار داشته باشد. با یک بار بستن اپلیکاتور به صورت آزمایشی و بدون فشار می‌توانید این اطمینان را حاصل کنید که پس از شماره زنی بر روی گوش دام، میخ پلاک نری دقیقا به داخل حفره پلاک فرو می رود.

6. نصب پلاک بر روی گوش:
پنس را در محل تعیین‌شده روی گوش قرار دهید و به‌صورت محکم و سریع آن را ببندید. در صورت نصب صحیح، پلاک پس از رهاسازی پنس، روی گوش باقی خواهد ماند.

توجه: عملیات پلاک زنی امری استرس زا است و منجر به نا آرامی دام می گردد. از این رو می بایست پلاک گذاری در سنین نوزادی دام انجام پذیرد. در صورت پلاک زنی به دام بالغ، ضمن مهار دام و حفظ فاصله ایمن، این عملیات را سریع و در محیط آرام انجام دهید. شکسته شدن اپلیکاتور و خم شدن سوزن پنس در زمان پلاک گذاری در دام بالغ، امری طبیعی و محتمل است.

7. بررسی نهایی نصب پلاک:
پس از نصب، بررسی کنید که پلاک کاملاً محکم، صاف و ایمن روی گوش دام قرار گرفته باشد. در صورت وجود هر گونه اشکال در پلاک زنی و برای جلوگیری از بروز عفونت و آسیب به گوش دام، مساله را برطرف نمایید. در صورت خرابی پلاک نصب شده، آن را جدا کنید و پلاک جدید استفاده نمایید.
کنترل کنید که تک تک دام ها به صورت صحیح شماره گذاری شده باشند و دام بدون پلاک به داخل گله وارد نشود.



ویدئو آموزشی:
برای آشنایی بیشتر با نحوه نصب پلاک گوش، لطفا فیلم های زیر را ببینید و برای مشاهده ویدئوهای آموزشی بیشتر، کانال ما در آپارات رو دنبال کنید و از مطالب تخصصی بهره‌مند شوید.






تهیه شده توسط: امیر درویش نوری
2263
1
 
6
لینک کوتاه:
دیدگاه ها