مورد علاقه ها 0

چرا مت لاستیکی تولیدکنندگان مختلف تا این اندازه اختلاف قیمت دارند؟

در صنعت لاستیک سازی چند اصل مهم بر قیمت تمام شده و به دنبال آن کیفیت محصول تاثیر می گذارد که در زیر به آن اشاره می کنیم:


  1. نوع مواد خریداری شده (برند - کارخانه تولیدکننده)
  2. نحوه ترکیب کردن مواد و نسبت به کار رفته از هر کدام
  3. نوع پخت و ابزارهای به کارگرفته شده در تولید محصول نهایی


در ادامه می خوانید که چرا قیمت مت لاستیکی تولیدکنندگان مختلف به این میزان متفاوت است و چرا دوام کف پوش لاستیکی برخی تولیدکنندگان زیر پای گاو بسیار زیاد است. اگر در دامداری شما از مت های وارداتی استفاده شده باشد به خوبی متوجه معنی دوام مت می شوید. البته می بایست محل مصرف مت لاستیکی را نیز در نظر گرفت. اگر دامداری کوچک است و میزن تردد دام بر روی مت محدود، می توان از مت با کیفیت کمتر نیز بدون بروز هیچ گونه مشکلی استفاده نمود. 


چه ترکیباتی در تولید مت لاستیکی به کار گرفته می شود؟


کامپاندی که یک تولید کننده در تهیه لاستیک استفاده می کند می تواند درجه یک، درجه دو و یا درجه سه باشد. برای مثال به جای استفاده از پودر لاستیک درجه یک و مرغوب، از مواد با کیفیت پایین تر و ارزان تر استفاده نمود.

روغن درجه یک مانند روغن 290، روغن 8000 یا روغن مازوت، از روغن های مرغوب و گران قیمت قابل استفاده در صنعت لاستیک سازی است که باعث ترکیب شدن بهتر و چسبندگی بیشتر مواد حین مخلوط کردن می شود. در مقابل، از روغن سوخته (جمع آوری شده از فروشگاه های تعویض روغنی) نیز می توان در تولید کف پوش استفاده نمود. با این تفاوت که روغن سوخته، هم ناخالصی بالایی دارد و هم گاهی حاوی آب می باشد که در فرایند تولید ایجاد اختلال می نماید و کیفیت نهایی را کاهش می دهد.

در هنگام پخت، این ناخالصی ها باعث ایجاد حباب بیشتر در لاستیک می شوند و طول عمر مت و کف پوش را حتی به نصف کاهش می دهند.

پودرهای استفاده شده برای بالا بردن سرعت پخت نیز در کیفیت نهایی بسیار موثرند. برای مثال گوگرد و داروی پخت مثل ام بی تی یا مل کاپتین و همچنین کربنات و کائولین از جمله مواد اولیه ای هستند که در تولید کف پوش لاستیکی استفاده می شوند و قیمت نسبتا بالایی نیز دارند. عدم استفاده از پودر استاندارد، استفاده کمتر از حد از پودر استاندارد و یا استفاده از نوع نامرغوب تاثیر چشمگیری بر قیمت و نیز کیفیت و مقاومت نهایی لاستیک خواهد داشت.


یکی دیگر از اصول مهم در لاستیک سازی، عدم استفاده و یا استفاده بسیار کم از برخی ترکیبات در تولید لاستیک می باشد. نقش این مواد پرکننده و حجم دهنده می باشد. به عنوان نمونه، استفاده از کربنات، کائولین یا هر نوع ماده سنگین کننده (که برای بالا بردن وزن استفاده می شوند) صرفا برای کاهش قیمت نهایی است که البته به معنی کاهش کیفیت نیز می باشد. 

این مواد هیچ تاثیر مثبتی در روند پخت لاستیک ندارند و فقط برای بالا بردن وزن محصول بکار گرفته می شوند. در عوض به شدت کیفیت نهایی را کاهش می دهند و باعث شکنندگی مت زیر پای گاو می شوند. در حقیقت هر چقدر کف پوش و لاستیک سبک تر باشد (چگالی کمتری داشته باشد) کیفیت آن نیز بالاتر می رود.

میزان و درصد استفاده از مواد اولیه نیز در بالا رفتن قیمت و به دنبال آن قدرت و دوام لاستیک موثر است. در یک کف پوش استاندارد، میزان ترکیب پودر لاستیک با ماده سیلو (ماده اصلی کامپاند به صورت کائوچو طبیعی مثل NR یا مصنوعی مثل SMR / EPDM) نسبت 2 به 1 می باشد. این در حالی است که در کفپوش های ارزان قیمت، تولیدکننده گاهی نسبت پودر لاستیک به سیلو را تا دو برابر یعنی نسبت 4 واحد پودر به 1 واحد سیلو افزایش می دهد که نتیجه آن از بین رفتن انسجام بافت لاستیک و مستهلک شدن آن در کوتاه مدت می باشد.

برای حفظ کیفیت و تولید کف پوش بادوام، تولید کننده می بایست از پودر لاستیک با درصد مش بالا استفاده نماید که دارای قدرت چسبندگی بالایی باشد.

و در نهایت دستگاه مورد استفاده در پخت و تولید کف پوش نیز در بالا بردن کیفیت آن بسیار موثر است. برای مثال زمانی که تولیدکننده از پرس هیدرولیکی با قدرت 800 تن، در فرآیند تولید استفاده می نماید، نسبت به استفاده از دستگاه ارزان قیمت و ضعیف تر، اجزا بهتر به یکدیگر متصل می شوند و حباب های داخل مواد پخت شده نیز کمتر خواهد بود.


در پایان به شما پیشنهاد می کنیم یک بار دیگر این نوشتار را بخوانید و به جای عبارت "کاهش کیفیت" از عبارت "کاهش قیمت" استفاده کنید. یادآور می شود که مت و کف پوش همواره تحت تنش و ضربه پای دام می باشد و می بایست علاوه بر دوام بالا، نرمی و توان ضربه گیری خود را نیز حفظ کند. هر عاملی که با تعاریف فوق باعث کاهش قیمت فرش زیر پای گاو شما بشود، در نهایت به صورت لنگش و عوارض سم گله شما را درگیر خواهد نمود.



599
0
 
4
لینک کوتاه:
دیدگاه ها